söndag 28 augusti 2011

Veckomatlista

Jag har börjat denna termin med att försöka ha lite mat planerad och inhandlad innan veckan startar. Då slipper man bry sin överhettade hjärna med matbekymmer när man kommer hem från jobbet. Man slipper också ströhandla under veckan. Det spar alltså en massa tid och säkert också pengar. Färre besök i affären torde betyda färre impulsköp. Så, här kommer min veckomatslista. Det är bara att kopiera om man vill. I dag ska vi för övrigt äta Louisiana chili. Tänkte ta det lite lugnare med chillin denna gång så kanske alla kan äta... ;-)

Måndag: LCHF-pizza (jag VET, pizza på en måndag! Hur smart är inte det? Det gäller att hålla humöret på topp hela dagen den dag i veckan som alla är lite trötta efter helgen...!)

Tisdag: ceva Pcici med paprika relish ett recept från Icas billiga veckan.

Onsdag; Kräft och Fiskpanna med dill och tomat. Även detta ett recept från billiga veckan. Ni ser, jag fuskar lite och använder mig av internet en hel del i min matplanering. vad gjorde man innan internet?!

Torsdag: Kassler med broccoligratäng barnen får även potatis till denna rätt.

Fredag: Tacogratäng med fläskfile. Detta recept är aldrig testat av mig. Men visst låter det gott? Tidigare veckor har jag inte planerat mat för fredagen för att jag tänker att man tar det man är sugen på. Men på fredagar är man ju så sjukt trött att man inte orkar tänka på mat! Då är ju risken stor att det både blir nåt mindre nyttigt och mindre prisvärt. Så, jag planerar från och med nu även fredagens mat. Fredag brukar ju ändå betyda någon form av tacos i detta hus.

2 kommentarer:

  1. Inspirerad av mig eller? ;-) Mina barn gilalde ite LCHF-pizzan något vidare, men beräta gärna vad dina tyckte. Den där Kräft-och fiskpannan såg god ut så den provar jag denna vecka med. Tack för inspiration! :)

    SvaraRadera
  2. Matlistor gör jag ju alltid i mån av inspiration. Vilket brukar finnas så här i början av terminen. Men LCHF-pizzan blev jag ju lite inspirerad av dig att göra. har länge tänkt testa den, men nu kom jag liksom till skott. :-)

    SvaraRadera