lördag 13 augusti 2011

Lingon och kantareller

Tänk vad lite (vuxet) sällskap kan göra.  Idag är det lördag och äntligen känns lördagen som just LÖRDAG. Det är ledigt, det är sol, maken är hemma och man ska jobba på måndag. Precis som det ska vara!

I dag kläckte Tomas iden att vi skulle ta med oss grillgrejer, korv och sånt och ge oss ut i skogen och leta kantareller. Barnen var i vanlig ordning inte alls förtjusta i det förslaget. Men med enad front fick jag och maken med oss barnen ut. Ibland vet de ju inte sitt eget bästa! ;-)


Vi letade, gick runt i cirklar tittade högt och tittade lågt. Efter två timmar hade Tomas och Elias hittat 2 kantareller. Jag hade sedan länge gett upp och istället roat mig med att plocka lingon. Fick väl ihop nån liter i alla fall. Hyfsat snabbt. Fanns massor!


Så efter två timmar grillade vi. Fyllde på med energi men snart stack Tomas iväg igen. Med svamphinken i högsta hugg. Vi andra satt vid vattnet och chillade. Hade väl inte just något hopp alls om att hitta mera kantareller. Men plötsligt ringer min telefon. Tomas har hittat kantareller! Barnen och jag ger oss iväg med förnyat hopp mot dungen där Tomas säger att det finns. Vi kommer dit, letar och hittar massa kantareller!! (sanningen med modifikation, kom i håg att vi på 2 timmar totalt hittat 2 kantareller). Med fönyad styrka och förnyad glädje hjälps vi alla åt att leta. Vi fick i hop totalt en halv hink. Definitivt tillräckligt för att göra några smarriga kantarellsmörgåsar.När vi kommer till bilen är vi alla ganska möra. Några timmars letande och plockande i en solig skog tar på krafterna. Men vi är alla överrens om att detta var definitivt ett bättre sätt att spendera dagen på än att bara stanna hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar