söndag 6 april 2014

Åh du ljuva morgonstund!

I helgen har det varit fullt upp med en massa roligheter.  Bland annat släktträff med en sida av släkten där jag inte träffat de flesta av dem förut. Faktiskt riktigt trevligt. Men det blev en sen kväll och jag tänkte prioritera sömnen och hoppades på att få sova länge.

Men tror ni min kropp fattade det?  Nej,  såklart inte!  Jag vaknade tidigt.  Kollade till slut klockan och då var hon 6:18. Suck. Försökte somna om i ca en timme efter det men det gick inte.  Så strax efter 7 klev jag upp. Tog mig en kopp svart kaffe och gav mig ut på en tur.

Det blev verkligen inte vilken tur som helst.  Utan kanske årets skönaste tur!  Luften var behagligt sval och benen kändes pigga och starka.  Kom på mig själv uppe på krönet av en av de längre backarna att jag inte ens reflekterat över att jag sprang brant uppför. Faktum är att jag sprang och funderade samtidigt över gårdagen och alla nya släktingar jag träffat så jag minns faktiskt inte att jag sprang vissa delar av sträckan.  Farten blev ett medel på 6:43, distansen ca 11 km.  Jag hade definitivt orkat springa längre,  men ibland är det väldigt skönt att bara springa i bekvämt tempo och låta tankarna löpa fritt.  Inför nästa springtur hoppas jag att detta positiva minne ger mig lite extra energi så att jag kan pressa mig lite extra.

Veckans springplan ser ut såhär:
Måndag: vila
Tisdag: hem från jobbet med omväg,  20 km.
Onsdag: vila.
Torsdag: backträning
Fredag: vila

Lördag eller söndag blir det en tur runt landsjöb inför landsjön runt den 27 april.

Bra plan!

1 kommentar:

  1. Åh vad härligt det låter! Hoppas jag också kan komma dit en dag!

    SvaraRadera