onsdag 16 november 2011

Våga älska julen!

Jag älskar  julen. Jag älskar pysslet, baket, maten och framförallt myset och stämningen. December blir något alldeles speciellt just för att det är jul. Annars skulle det ju liksom bara vara en mycket mörk månad!

Därför börjar jag ledsna ganska så rejält på allt gnäll om julen. Man gnäller på julhysteri, julklappshysteri, bortskämda ungar och julstress. Man gnäller på att varuhusen börjar med julskyltningen för tidigt, det är för mycket eller för fel. Hela tiden detta gnäll. Till och med tidningen Amelia Jul börjar bli en aning tröttsam då det de senaste numren har handlat så mycket om julstress, hysteri och att fly julen så jag börjar undra varför de ens orkar fixa en sk "jultidning". Ska man ändå bara gnälla över julen så kan det väl få vara!
Jag börjar så sakteliga undra om julen uppfattas som stressig mycket för att det är så media väljer att vinkla det? Tänk om media skulle vinkla alla nyheter om julen som att äntligen tid för ro, för mys, för glögg i soffan efter jobbet. Visst kan man absolut sänka ambitionerna och allt behöver ju verkligen inte vara hemlagat, huset behöver ju inte alls vara i tip top.
Handen på hjärtat, finns det verkligen fortfarande folk som ogillar julen och bara ser den som ett stressmoment och ändå på fullt allvar fixar en jul enligt konstens alla regler helt utan hel och halvfabrikat? Nä, det tror jag faktiskt inte. Vi är många som älskar julen, men bara för det behöver det ju inte vara perfekt allting. Jag har inga problem med att köpa lite färdigt, men det mesta gör jag faktiskt själv. För att jag VILL och för att jag tycker det är ROLIGT. Jag tycker om att klura ut fina julklappar till min familj och vänner. Att slå in fina paket och försöka komma på den perfekta gåvan. Jag tycker OM att pynta huset med adventsstjärnor och röda gardiner. Jul är enbart mys och roligheter för mig. nej, fram för mer positiv rapportering om julen!Allt blir faktiskt vad man gör det till. Har man inställningen att det bara blir hysteri och stress och kaos, japp, då är det precis så det blir! Men väljer man att fokusera på det som är bra, och kanske faktiskt strunta i resten, då kan det verkligen bli precis så där mysigt och härligt som man kanske innerst inne alltid hoppats!


1 kommentar:

  1. Håller med dig!! =)

    I dag kikar jag runt lite bland oss swappare och jag inser att din länk måste fallit bort på vägen hemma hos mig... För du är ju liksom jag en inventarie här, hihi..

    Kram från Ulle

    SvaraRadera