lördag 19 november 2011

Fudgebakelser

Förra veckan testade jag att göra fudgebakelser. Det lyckades inte. Så, därför fick ni inget resultat se! MEN i dag (och med handen på hjärtat så påbörjade jag projektet i går) lyckades jag! Jag penslade insidan av små muffinsformar med 70 % smält choklad. Lät stelna i kylen, penslade lite igen och lät stelna. Penslade ännu lite mer choklad i dag, lät stelna och SEN pillade jag ur chokladen ur formarna. För att vara helt på säkra sidan att de skulle hålla sig kalla så ställde jag in dem i frysen medan jag kokade fudgesmeten.

Fudgesmeten gör du som följer:

Koka i hop 3 dl grädde, 3 dl socker och 1 dl sirap till ca 115 grader. Därefter drar man kastrullen från värmen och rör i 100 g 70% choklad och 50 g smör.

Sen kommer det kluriga. Man måste vänta. Vänta och vänta på att fudgen svalnar. Det var här jag misslyckades förra veckan. Mitt tålamod tog slut och jag väntade inte tillräckligt länge på att smeten skulle svalna.

Men i dag var jag beredd på att vänta så när smeten äntligen blivit ganska kall hällde (eller rättare sagt föste) jag ner den i en sprits och spritsade smeten ner i chokladformarna. Detta var en ganska så ansträngande sysselsättning. Fudgen är rätt trögflytande så jag tog i för kung och fosterland! Men ner i formarna kom den, tillslut. Sen dekorerade jag med en lite chokladpastill.Ja, dessa är jag ganska så nöjd med. Provsmakning blir det dock inte förrän om en dryg vecka. Detta är nämligen en av de godsaker jag tänker bjuda på på House of Lola visningen jag kommer att ha den 29 november.

Hoppas de smakar! För det var lite pyssel att göra dem!

PS. Jag förvarar de såklart i frysen, så de ska vara fräscha den 29:e! D.s.

1 kommentar: