söndag 1 juni 2014

Månadssummering

Ännu en månad har gått och jag kan inte förstå vart denna vår tagit vägen?  Hur fort går tiden egentligen?  Nu är det i alla fall officiellt sommar och såhär första dagen på första sommarmånaden har jag njutit av både en trailtur i härlig morgonluft och slappande i solen.  Helt enkelt underbart!  Får påminna mig själv om att det faktiskt inte är semester ännu.  Men it sure feels like it!

Maj månad har varit en helt ok löparmånad. Den började ju lite sådär med ont i benet och knät.  Men nu verkar det ha gått över och jag är verkligen på G igen!  119 km Har jag sprungit denna månad. Och det känner jag mig faktiskt nöjd med!

Sprang faktiskt både idag och igår trots att jag egentligen tänkt ta det lite lugnt.  Men när solen skiner och benen Bara spritter, då KAN man inte låta bli att springa! Har inte fått tillbaka smärtan i benet heller så det gick ju bra!

Idag sprang jag och maken stråkenleden ihop. Ställde klockan på 6:30 och sprang innan den värsta värmen kom och innan barnen ens hunnit vakna.  Kom hem och åt en härlig helgfrukost på altanen efteråt. Gött!

Bor du i närheten av mullsjö kan jag verkligen rekommendera stråkenleden. Det är en kuperad och varierad terräng. Både rötter,  stenar och bitvis trappor och branta utförsbackar. Man får hålla tungan rätt i mun så att säga!Efteråt var det riktigt gott med sportdryck (osötad men med elektrolyter för att återställa vätskebalansen). Det behövdes vill jag lova!  Efter bara nån km dröp jag bokstavligen av svett!  Det brukar tyda på en bra förbränning va?


Men bansträckningen... Både min och Tomas gps-klockor sa drygt 7 km.  På skylten för leden stod det 8.7 km.  I broschyren stod det 9 km!  Tycker nog det dags för dem som sköter leden att kontrollmäta!

Hur som helst,  detta var en bra kickoff för juni.  Sommaren har bara börjat och jag har massor med spring i benen.  Det känns verkligen lovande!

1 kommentar:

 1. Härligt Ebba!!!
  Känner mig såå tacksam just nu över att jag är frisk o kunnat köra igång!!
  Längtar efter att klockan ska ringa imorn så jag får springa igen!
  Löparglädje!! *tummen upp*

  Tack för all inspiration!!
  Ha en härlig vecka!!

  Kram kram J

  SvaraRadera