måndag 16 juni 2014

De senaste dagarna

De senaste dagarnas träning har bestått av både trail, asfaltslöpning och styrketräning.  I lördags var planen att springa Bankerydsleden tillsammans med Tomas. Efter en välbehövlig sovmorgon och en rejäl frukost gav vi oss av. Bankerydsleden har jag länge fasat för att ge mig på.  Den är 25 km lång om man springer hela, och väldigt backig. De första 5 km är ganska brant stigning, men å andra sidan blir det bättre efter det och man bjuds på underbar natur! Målet med turen var att ta sig runt.  Ta det lugnt och jogga i prat-takt. Det går ju alltid lite sådär när man springer med Tomas.  Han har svårt att ta det lugnt och "älgar på" några meter före mest hela tiden. Men vi tog det i alla fall ganska lugnt.  I de två värsta backarna gick jag en bit men annars var det löpning resten. Vi stannade och drack varje 5 km och det gjorde att turen faktiskt inte kändes så lång.  Vi sprang dock inte riktigt hela leden. De sista 4 km är ungefär som de första 5, mycket backiga, så vi vek hemåt innan det och gps:en stannade på 21 km.

Bankerydsleden kommer jag definitivt att springa fler gånger.  Perfekt trail-tur!

I söndags kände jag att benen behövde vila lite från löpning och körde istället styrka. Jag SKA få till styrketräning 2 ggr i veckan! Hur tråkigt det än är!

Igår kände jag av träningsvärk från söndagens styrketräning,  vilket nog talar för att jag slarvat med det... Men springsugen var jag ändå och i går kväll blev det en tur på ca 12 km. Sprang i mycket behagligt tempo och bara njöt av naturen och kvällssolen. Helt ljuvligt!  Medan jag sprang igår kände jag att jag ville ge mig ut på en tur idag igen innan frukost. Men mina ben är mer än lovligt stela idag så det får allt bli en vilodag nu. Gott det.

Imorgon är det då dags för team nordic trail igen, denna gång backträning så kanske lika bra med lite vila innan så jag klarar ge järnet!

På torsdag funderar jag på att gå upp tidigt och springa till jobbet. Känns väldigt lockande,

1 kommentar:

  1. Du är ju GRYYYM!!!
    Helt crazy vad du utvecklats!!!
    Bra att gratulera!!!

    Kram J

    SvaraRadera