tisdag 27 maj 2014

Tävling hos cuponation och jillsmat!

Jag deltar i CupoNations hälsoutmaning tillsammans med Jills mat med följande tips:

Att köpa dyra "specialprodukter" för LCHF-bak är oftast ganska onödigt (ja, jag äter lågkolhydratskost). Du kommer långt med ägg, nötter och normalfeta produkter. Inget konstigt, bara naturligt. Finns i alla matbutiker och därmed lätt att skaffa hem. Ett av mina favorit "LCHF-bröd" som förutom att det är otroligt gott och lättbakat, dessutom bara innehåller 4 ingredienser, passar även nötallergiker:

Blanda 3-4 ägg med 4 dl riven valfri ost, en msk fiberhusk (jag vet, påsen ser inte mycket ut för världen och kostar några kronor, men det behövs sällan mer än någon msk i ett recept, så fiberhusk är en ovärderlig investering. Bra för matsmältningen också!) och 1 ½ tsk bakpulver (det brukar ju finnas i var mans skafferi). Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 12 minuter i 200 graders värme.

Dessa kan du äta som som bröd, funkar både som lunch/mellanmål eller frukost. Lite beroende på vad man har till. Dessutom mättar de bra!

Ett annat hälsobudget tips när jag ändå är i farten är såklart att SPRINGA!! Ta på ett par joggingskor och ut och spring. Du får både motion, frisk luft och ny energi till hjärnan. Snart nog är du tokberoende! vem behöver ett dyrt gymkort när det bästa av alla gym finns i närmaste skog? Ett springpass i terräng ger bra och allsidig träning och sträker hela kroppen. Så Heja heja! När du sprungit kan du äta en "ägg-ost macka" med något gott pålägg efteråt. Gott, billigt och enkelt!

Om du vill vara med och tävla så ser du hur man gör HÄR! 

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar