tisdag 6 maj 2014

Istället för löpning

Det är väl knappast någon överraskning för någon att jag åter igen måste vila lite från löpning.  Min vänstra vad gör ordentligt ont efter helgens lopp.  Både i söndags och igår fick jag koncentrera mig mycket för att försöka gå som vanligt.  Gick sådär.  Det är mest så att det känns stelt och konstigt i vaden men gör ont när jag går nerför trappor.  Nu vill säga. För idag är det faktiskt lite bättre.

Min springlängtan har dock inte mattats av ett dugg!  Jag toklängtar efter en rejäl löptur! Men i väntan på mindre smärta för jag träna på annat sätt.  Med styrketräning och crosstrainer.  Körde ett intervallpass igår och det gör en i alla fall sådär härligt tränings trött!  Förutom crosstrainer kör jag alltså även lite styrka. Fokus ligger på core och vader.  Dessutom stretchar jag vaderna lite extra,  tänker att smärtan nog mest beror på övertränad vad och förlite stretching.  Och som sagt,  det är lite bättre i vaden idag.

Träningsplanen fler resten av veckan är att crosstraina lite varje dag,  och om jag känner mig bra i vaden på torsdag tänkte jag ta en kort intervall tur då.  Styrka kör jag varje dag men olika delar av kroppen.  Vill verkligen bli mer uthållig i löpningen och då krävs både envishet och starka muskler!

So, let's keep moving folks!

1 kommentar:

 1. Bra jobbat tjejen!!

  Känner också att jag behöver mer styrka.
  Mina förkyln veckor gör dig påminda i löpsteget o svaga ben o bål
  Så den här veckan blir det intervaller o styrkeövningar
  Vill komma iform nuuu!!! Längtar tills man känner att löpsteget sitter o att orken finns!

  Fortf impad av din halvmara!!!


  Kram kram J

  SvaraRadera