fredag 7 mars 2014

Sockerfasta

I tisdags var det väl få som missade att det var fettisdag? Jag missade det i alla fall inte. På väg hem från jobbet åkte jag förbi konditoriet som fått "Bäst i test" på sina semlor här i Jönköping. Smaskade i mig en redig semla på kvällen och njöt i stora drag. Godaste semlan jag ätit!

Men efter Fettisdag kommer fastan. Jag brukar faktiskt inte bry mig nämnvärt om fastan, trots att jag ju är kristen och det är en urgammal kristen tradition. Men i år tänkte jag att jag skulle fasta. Sockerfasta. Jag har gjort det förr och det hjälper verkligen mot sötsuget. Vänjer kroppen sig av med sött så blir man helt enkelt inte lika sugen.

Så nu lider jag sockerabstinensens hårda kval. Dag tre helt utan socker och huvudvärken gör sig påmind. Känner mig liksom trött och tung i huvudet. Helt sjukt egentligen, att man äter så mycket socker (och jag vill mena att jag inte äter osunt mycket) att man får abstinens när man slutar!

Nåja, i morgon är en annan dag och då gissar jag att abstinensnen är över och jag är gladare och piggare än vanligt.

Är lite sugen på en springtur i morgon också, gårdagens tur till trots. Men nederlag brukar göra mig mer taggad för revanch!


1 kommentar: