onsdag 9 januari 2013

Virkfeber

I höst har jag virkat ganka mycket. Jag är något av en periodare när det gällar skapande. En period var det bara smycketstillverkning, en annan bakning, och nu är det då virkning och lite stickning. Jag gillar att skapa med händerna. Jag vill helst inte följa mönster och beskrivningar slaviskt, jag vill göra min egna grej, för annars känns det inte som att JAG skapat något, utan mer som att jag härmar någon annan. Däremot hindrar inte det mig ifrån att leta och finna inspiration på nätet. Jag kan se en kofta eller sjal och kolla in beskrivningar, sen gör jag ungefär så, men ofta tar jag ett annat garn, en annan storlek på stickorna eller lägger till, eller drar ifrån. Har i och för sig nästan alltid planen från början att göra som det står, men efterhand slutar det för det mesta med att jag känner mig låst och gör på mitt eget sätt.

Lite så gick det till med mitt senaste verk. En kofta som jag virkat i mormorsrutor. Här hade jag tänkt lägga upp en bild, men blogger har ju ändrat hur man gör det så jag fattar inte hur jag ska göra. Jag har inget picasa album? Undrar lite varför man inte längre kan ladda upp direkt från datorn...

Hursomhelst. Det blev en kofta i A-modell. Rutorna i lite olika färger och naturvitt runt varje ruta. På ärmarna grunnade jag länge hur jag skulle få till det, men tillslut kom jag på att man ju kan göra en enda stor ruta på armarna och sedan göra dem lite bredare i ena änden (den som amn fäster mot oket) och sy fast. Sen var det bara att med mormorsteknik fortsätta med ämren till önskad längd.

Jag blev faktiskt riktigt nöjd med denna kofta. Inspirationen till den fick jag ifrån garnshopen Astrid , men något mönster har jag inte använt!

Det blev några dagars uppehåll på bloggandet men det berodde faktiskt på att jag försökt få upp en bild, utan att lyckas. Så, nu gav jag upp. Om ingen vänslig själ kan förklara för mig hur man gör blir det nog till att återgå till den gamla bloggen, som förövrigt finns kvar om någon vill läsa: ebba.anknet.se

Tjingeling så länge!

3 kommentarer:

 1. Jag kan bara lägga upp bilder från IPhonen nu.

  Kram / Maria

  SvaraRadera
 2. Ja jag kan inte heller läga upp bilder längre... Trodde dock att det var mig det var fel på såklart... När ska ni till NYC Ebba?

  Kram Jossan

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej!! ja, bilderna gör ju bloggen så jag tycker detta är ett stort problem! samtidigt lite synd att by´ta blogg igen, dåförsvinner ju alla inlägg.. Hmm.

   Angpående NewYork så får jag nog ta och bolla lite tips med dig! Vill ju veta var man ska äta, bo och fika och vad man liksom MÅSTE se, det finns ju så mycket! Vi ska springa "Tjejmilen " det heter NY womens 10 km mini, eller nåt sånt men tjejmilen låter bättre. Den går av stapeln den 8 juni så vi åker en långhelg den helgen! Inget bokat än, men det brinner ju lite i knutarna! Kram!

   Radera