torsdag 6 november 2014

Energibrist?

Jag har på senaste tiden märkt att när jag sprungit ett längre pass blir jag riktigt illamående efteråt.  Jag fattar ju att kroppen behöver energi så jag äter ändå,  men får liksom tvinga i mig.  Diskuterade detta med skolläkaren på mitt jobb och han tror att det kan bero på att man vid långpass mest springer med fett som energikälla och då bildas ketoner. Ketonerna kan orsaka illamående.

Låter ju vettigt, så är det säkert.  Men efter mitt senaste långpass (3 mil i måndags! Yay!!) Så har jag varit konstant hungrig! Direkt efter vart jag i vanlig ordning illamående. Men sedan dess har magen krånglat lite.  Jag är som sagt hungrig mest hela tiden,  men när jag äter tar det stopp nästan på en gång och det känns som om magen ska spricka typ!  Fast jag var ordentligt hungrig och jag inte ätit så överdrivet mycket.

Konstigt.

Min gissning är dock att hungern beror på att jag har en ökad förbränning och kroppen helt enkelt behöver mer mat. Att jag sedan blir mätt jätte fort är dock lite konstigt.

Får fnula mer på det.  Nån som har nån idé om vad det kan bero på? Någon form av löparmage kanske?

2 kommentarer:

 1. Du är ju grym med dina långpass!!
  Men vad jobbigt med illamåendet..! O att det inte ger med sig... :(
  Hoppas du hittar nåt knep.
  Jag brukar småäta när jag mår illa... Nötter, nån skorpa typ...
  Hoppas det går över snabbt!

  Kram på dig !! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har gått över, tror som sagt att jag behöver mer energi. Så jag har lagt till fler mellanmål och det funkar. Men för att undvika illamående i fortsättningen tänkte jag att jag måste bli bättre på att äta ordentligt innan och också fylla på med energi medan jag springer. Jag brukar alltid bara dricka vatten.

   Så, framöver blir det till att testa energikakor!

   Radera