fredag 29 juli 2011

Frukostvanor

Jag är en aning konservativ ibland. jag startar med en vana som sedan följer mig. Länge. kalla mig gärna rutinmänniska. det gör mig inget. För det är antagligen precis det jag är!

Jag körde ju LCHF-mat en period nu i vår, närmare bestämt 7 veckor utan socker och snabba kolhydrater. Unde den perioden ändrade jag mina frukostvanor från att under flera års tid ätit havregrynsgröt med frukt eller bär och mjölk till frukost till att äta ägg, yoghurt och bär. när jag körde ren LCHF var det turkisk yoghurt som gällde, gärna med en klick grädde i och ett kokt ägg.Numera äter jag vanlig naturell yoghurt med bär eller frukt, lite nötter, solrosfrön och krossade linfrön. Till det ett kokt ägg och kaffe med mjölk. Det står man sig länge på!

Kaffet intas så här års på mina lilla plats på jorden. nämnligen altanen utanför köket. Inte sittandes på någon stol, utan på trappsteget ner mot gräset. det är sommar det!


Jag gillar min frukost, även om den ibland kan kännas en smula enformig. Vad äter du till frukost?

1 kommentar:

  1. Rätt likt din; Grekisk youghurt, mixade nötter och färska bär. Kokt ägg. Ev en eller ett par Finncrisp med bregott och fet ost + te om jag har tid och lust.

    SvaraRadera