fredag 23 september 2016

Ta hand om hjärtatNågon sa att löpning är billigt.  Bara ett par skor och så ut och springa.  Vi är nog ganska många som kan enas om att löpning inte är riktigt så billigt i förlängningen.  Man behöver sköna löparkläder, och helst snygga. Det räcker inte med ett par skor.  Man behöver alternera mellan minst 2-3 par skor.  För att hålla koll på dina framsteg kan det även behövas en gps- och pulsklocka.  Osv. Det rullar lätt på och kostar mer och mer.

Men jag vill ändå hävda att löpning faktiskt är billigt! Exakt hur mycket vi sparar genom att må bättre, vara friskare och sova bättre kan vara svårt att räkna ut.  Men vad kostar inte en sjukdag? En hel dag utan lön.  Och risken att drabbas av allvarliga sjukdomar minskar radikalt om du löptränar regelbundet. Så hur mycket vi sprarar där är svårt att säga.

Men det viktigaste av allt kan ändå inte mätas i pengar.  Hur värderar man lyckan i att flyga fram över en soldränkt stig? Eller att känna regnet piska mot huden och svalka skönt när du kämpar upp för en lång backe, och du till slut kommer upp och inser att du besegrat mördarbacken ännu en gång.  Eller i att efter en stressig dag känna krafterna pumpas ut i kroppen igen för varje steg du tar?

Det är en billig lyckoförsäkring. Visst kommer det tuffa pass.  Visst kommer det då och då är göra riktigt ont.  Men det gör bara lyckan större när allt flyter på och löpningen går så där lekande lätt.

Vi måste sluta värdera allt i pengar. Värna istället om ditt hjärta. Det som får dig att bli rusig av lycka och gör själen glad.

Det är ju trots allt betydligt viktigare än att ha en snygg bil eller villa med strandtomt.

Här passar det att citera ett ord ifrån bibeln:

Ordspråksboken 4:23:

Framför allt som skall bevaras ska du bevara ditt hjärta. Ty därifrån utgår livet.

Ta hand om dig!

1 kommentar:

  1. Men vilket bra inlägg! Håller med 100%
    Kram!

    SvaraRadera