torsdag 11 augusti 2016

Kosttillskott

Jag är egentligen emot kosttillskott, men, i vissa fall börjar jag tro att det kan vara bra.  Jag har den senaste tiden varit trött. Brukar bli piggare av en springtur men har de senaste gångerna varit helt slut efteråt. Och hela tiden sugen på choklad! Och jag menar riktigt sugen! Har blivit choklad i stort sett varje dag hela sommaren.

Så, jag börjar fundera på om det kan vara någon brist i kroppen.  Möjligen magnesium? Eller järn? Eller både och?

Risken att få brist på magnesium ökar om man idrottar mycket, och därmed svettas mycket.  Och det kan ju kanske stämma in på mig ;-) . Magnesiumbrist kan även ge kramp i musklerna och ja, har vid ett par tillfällen haft kramp i vaden nu det senaste. Det brukar jag verkligen inte få annars.

Det är känt att järnbrist ger trötthet. Det är också ökad risk för järnbrist om man är kvinna i fertil ålder, som idrottar och är glutenintolerant (om jag är intolerant eller inte vet jag inte, men mår betydligt bättre utan gluten så det äter jag inte. Och därmed kanske löper en viss ökad risk för järnbrist eftersom fullkornsprodukter ofta innehåller järn).

Det skadar i alla fall inte att testa. Så, jag har köpt magensiumtillskott och järntillskott. Nu får vi hoppas att jag snart är sådär sprudlande pigg och energifylld igen!

2 kommentarer:

 1. Jag äter inte gluten men har inte alls kopplat min morgontrötthet de senaste åren med järnbrist... Ska köpa lite tabletter när jag ändå ska till apoteket för att köpa d-vitamin (som är min darling). Magnesium käkar jag redan :)

  http://lifeofrunning.blogg.se/

  //Patrizia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det skadar ju inte att testa! D-vitamin däremot ser jag till att få i mig de mörka månaderna. Nu är det ju gratis i solen! #smålänning 😊

   Radera