lördag 2 augusti 2014

Back on track!

Misstänker att min trötthet och allmänna olust inför löpningen berodde på nåt så dumt som allergi! När jag för några år sedan pricktestade mig för pollenallergi så fick jag positivt för gråbo. Tänkte inte så mycket mer på det då eftersom jag inte brukar ha några problem i augusti/slutet av juli. Men i år slog mig tanken! Jag var ju tjock i bihålorna, trött och hade ont i huvudet. Lätt rinnande näsa. Testade i dag att ladda med både antihistamin och bricanyl innan dagens långtur. Och döm om min förvåning! En HELT annan känsla! Inte trött, trots att det var varmt och soligt kändes turen ändå helt ok.

Joggade 16 km asfalt i makligt, bekvämt tempo. Höll nästan hela vägen. hade med mitt vätskebälte och det var tur, för även om känslan  dag var en helt annan så behöver man fylla på med vätska! Efter drygt 15 km knep dock magen i hop sig. Fick pausa och försöka andas bort smärta i i höger sida. Joggade trots smärtan sedan upp till 16 km, men det var faktiskt lite kämpigt. Smärtan försvann tack och lov direkt när jag lugnande ner mig. Förmodligen någon form av håll.

När jag nu sprungit i värme några gånger har jag lärt mig en sak. Fyll på med både vätska och elektrolyter efteråt! I dag drack jag en liter vatten med en tablett zero sports drink i efteråt. Det rättar till vätskebalansen jättefort. Pigg och fräsch i kroppen igen nästan direkt. Tabletten innehåller bara elektrolyter, smakämnen och lite sötningsmedel. Inget socker alltså.

Men denna tur till trots, visst börjar man se fram emot lite svalare löpturer i höst? Även om värmen gärna får fortsätta några veckor till.

1 kommentar:

 1. Meen vad skönt!!
  Men att du orkar springa i värmen...???
  Jag sticker ut efter kl.20 Då är det svalt o skönt! :)

  Den där tabl verkar jubsuperbra!! *måste ha*

  Kram J

  SvaraRadera