torsdag 16 oktober 2014

Livet

Livet består ju som ni ju vet inte bara av löpning. Till mesta del består det ju av en massa annat. Som familj, jobb och vardagsliv till exempel. Just nu är det väl egentligen så att det mesta rullar på rätt så bra. Men ändå inte. Jag har sovit lite halvdåligt på senaste tiden. Och det beror nog på att detta med jobb verkligen inte verkar lösa sig på ett perfekt sätt för mig. I drygt 3 år har jag nu hoppat runt på olika vikariat. Där jag är nu har jag dock varit i snart 15 månader, vilket är något av ett rekord under den här "vikarieperioden". Jag arbetar som skolsköterska och trivs förträffligt med det. Det självständiga arbetet passar mig perfekt och jag älskar verkligen att se hur barnen jag arbetar med utvecklas och att man lär känna dem på ett helt annat sätt än på till exempel en avdelning.

Men underbart är kort. Detta vikariat börjar lida mot sitt slut och det mesta talar för att det inte blir en förlängning denna gången heller. Inte för att de inte vill ha mig, utan för att ordinarie person kommer tillbaka i tjänst. Och då finns tyvärr ingen plats för mig. Mina chefer har dock varit fantastiska och säger att kunde de rent ekonomiskt anställa mig skulle de göra det och om det skulle bli en ledig tjänst framöver så ser de gärna att jag kommer tillbaka. Men vad hjälper det. Faktum kvarstår, att i december tar mitt vik slut och sen vet jag inte var jag ska arbeta. Får en klump i magen när jag tänker på det. Dels för att jag sörjer att jag måste sluta på ett arbete som jag älskar och dels av oro över att behöva byta jobb, ännu en gång. Jag tror verkligen inte att jag blir arbetslös, som specialistutbildad sjuksköterska brukar det finnas alternativ. Men att inte veta är jobbigt.

Min gamla arbetsplats (där jag var innan jag började vika) söker folk nu. Så jag söker ju mig såklart dit. Där känner jag de flesta av arbetskamraterna redan, jag vet att jag trivs och tycker om jobbet, så det är absolut ett alternativ.

Men det är inte som skolsköterska...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar