tisdag 19 april 2016

Lopp-loppan

Visst verkar våren vara lite sen i år? Eller är det så att jag längtar så oändligt mycket efter riktig vårvärme att jag bara upplever det som att den är sen?

Samtidigt går tiden fruktansvärt fort. Allt roligt som jag sett fram emot under kalla januari och februari dagar kommer nu farande i en väldig fart! Jag hinner ju inte med! Plötsligt känns alla dessa roliga saker som stressmoment. Jag hade planerat att springa Munkastigens trail run, men plötsligt inser jag att det är nu på lördag, jag är inte anmäld och vi sitter som vanligt med en massa utgifter så att en loppavgift inte känns så högprioriterad just nu. Rent träningsmässigt är jag nog i form dock, så jag skulle nog klara av det, men det blir till att stå över. Igen. Så trist! Jag hade verkligen sett fram emot att springa det loppet. Min första riktiga ultra!

Sen har vi ju Run with your dog, ett 5 kilometers lopp där man springer med sin hund. Jag var jättesugen på att springa det förra året, men Frost var lite för liten, så vi avvaktade. Men i år SKA det bli av! Sista anmälningsdag är den 29 april, så nu måste vi verkligen anmäla oss.

Förra helgen var det även Husky trail i Falköping. Det var också ett lopp där man kan springa med sin hund. Var faktiskt sugen på att springa det också men lyckades glömma bort det!Ni hör ju själva. Det här går ju inte. Jag tror helt enkelt att jag måste bli bättre på att planera. Min man Tomas är ju också löpare, men han gillar inte lopp alls på samma sätt som jag. Jag älskar folkfesten och att det liksom händer något med mig när jag springer lopp. Jag får fart på benen och springer rätt mycket fortare än annars och blir knappt trött! Det är magiskt! Därför älskar jag att springa lopp, och det är något jag vill prioritera. Men det är svårt när man har familj och en man som liksom går i gång på egna äventyr och inte alls ser tjusningen med att betala en avgift för att springa en sträcka tillsammans med en massa andra löpare. Men för att komma runt det problemet gäller ju samma sak. Att planera. Just nu är jag bara anmäld till två lopp:

Borås action run (med jobbet, jag gillar inte och är ärligt talat lite rädd för den här typen av lopp, men det blir helt klart en utmaning!)

och Ultravasan

Ultravasan ser jag fram emot med skräckblandad förtjusning. Jag menar, hur kommer det att kännas när man sprungit 45 km, och då veta att man bara är halvvägs? Just så har jag lärt mg att man inte ska tänka, så det kommer jag att försöka att inte göra. Men hur oändligt och fantastiskt odödlig kommer man inte att känna sig när man springer över mållinjen? Gissar att det slår det mesta!

Så, som en del av planeringen. Här kommer en lista på lopp jag någon gång i livet vill springa. Ingen inbördes ordning. Jag vill springa dem alla!

New york maraton
Womens health half marathon
DN-loppet (halvmaraton i Stockholm)
Lidingöloppet  (sprang jag förra året men jag vill springa det igen!)
Lidingöultra
Axa fjällmaraton
Något 6.timmars lopp. Helst Råda Ultra 6-timmars som i år går den 4 juni
Munkastigens trailrun
och en massa olika maraton på roliga ställen i världen! Lite svårt att lista då det finns oändligt många och det jag egentligen vill är att springa maraton utomlands, tex Key west marathon skulle vara coolt!

Sen kommer denna lista säkert att fyllas på mer och mer. Just nu har jag säkert missat några lopp jag vill springa.

Jag har dock turen att arbeta på en arbetsplast som uppmuntrar till löpning av olika slag, så chansen att det blir något mer lopp med jobbet finns ju såklart. Blir spännande att se var detta löparår slutar. Förra året vid den här tiden visste jag inte att jag skulle springa både Göteborgsvarvet, Blodomloppet och Lidingöloppet. Så något mer lopp blir det säkert! Hoppas jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar