söndag 13 juli 2014

Rekordvecka!

Lite blogguppehåll blev det visst,  men det betyder inte att jag legat på latsidan! Jag har fortsatt ungefär som vanligt.  Mitt mål är att hålla löpningen på 3-4 mil i veckan och att fördela det på 3-4 löptillfällen. Det har jag uppfyllt hittills.  Med råge.

Denna veckan blev något av en rekordvecka.  I tisdags gav jag mig ut på något som enligt planen skulle vara en skön och avkopplande kvällstur. Jag sprang på utan att egentligen bry mig om tiden. Dock kände jag att det nog gick lite fortare än vanligt. När jag kom hem kunde jag konstatera att jag satt fartrekord på milen!  Sprang totalt nästan 12 km och hade tagit milen under timmen.  För första gången på många år!  Gött!! Utan att ens egentligen ha försökt.  Otroligt inspirerande!

Så idag var det dags för veckans 4:e tur. Var lite sugen på att sätta distansrekord.  Tomas hade mätt ut en runda som skulle bli exakt 30 km. Mitt förra rekord var 21 km.  Så jag gav mig av.  Med vätskeryggsäck och ny solskärm. Regnet föll men jag gav mig ut ändå.

Den första milen gick riktigt bra.  När jag sprungit en mil kändes det som om jag skulle kunna springa hur långt som helst.  Vid 15 km började det kännas lite segt.  Började bli lite trött och visste att jag hade hälften kvar... Vid 20 km började det kännas ok igen.  Kom till ett parti som är väldigt vackert och böljar sig längs grönskande åkrar.  Fick lite ny energi då.  Vid 25 km började det åter kännas mycket segt.  Benen var stela och mitt bäcken och högra knä började göra ont.  Men inte kunde jag ge mig nu!  5 km från 3 mil!  Så,  jag kämpade på. Sista två kilometrarna var riktigt jobbiga.  Då sprang jag bara på ren vilja.  Men runt hela turen kom jag.  Stannade klockan på 30.02 km.  Riktigt nöjd med detta!  Blev ännu mer nöjd när jag kollade tiden och insåg att jag sprungit dessa 30 km på 3 timmar och 23 minuter.  6,45 minuter per kilometer.  Det är en tid som jag för inte allt för längesedan höll på milen!

Ja,  utvecklingen går verkligen framåt och nu börjar det plötsligt inte kännas så omöjligt att klara en mara.  Vem vet?  Kanske dags att anmäla sig till ett maraton?


2 kommentarer:

 1. Du är ju såå cool!!!
  Blir jätteinspirerad av att följa din löpning!!

  Imorgon ringer kl.6.00
  Vi ska träffa ett annat par o köra 12 km trail.
  Ser lite pirrigt fram emot det! :)

  Kram J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul! Roligt att ha hittat ett par att springa med! Hoppas det gick bra! 😊 Heja!

   Radera