tisdag 4 december 2012

Vintervärld

Så började jag ett nytt jobb. Fick huvudet fullt av hälsosamtal, vaccinationer och fullt upp med att lära mig en massa nya namn.Detta med att börja ett nytt jobb är ju egentligen inte särskilt nytt för mig. Jag menar, jag har ju de senaste åren jobbat inom alla specialiteter man kan som barnsjuksköterska. Typ.

Jag har arbetat på barnkliniken, både barnakuten, neonatalen och barnvårdenheten.

Sen blev det en sväng på BVC.

Tätt följt av det blev det skolsköterska i Mullsjö, som jag strax bytte till skolsköterska i Jönköping.

Sen kom turen till barnmottagningen.

Och nu är jag då skolsköterska igen.

Betänk nu att jag var färdig sjuksköterska 2008.

Färdig barnsjuksköterska 2010.

Det är 2012 nu va...?

Hursomhelst. Allt detta jobb-bytande har nog tagit lite på krafterna. Ork, inspiration och tid till att blogga har helt enkelt inte infunnit sig.

Men tro inte att jag har löpt någon brist på idéer! Det är ju såklart så att tankarna snurrar på i vanlig ordning. Jag får en ide till ett inlägg, men när tiden äntligen finns, när jag faktiskt har någon minut över. Då har jag glömt vad jag skulle skriva.

Utan inspiration går det liksom inte och när inspirationen dyker upp när jag är mitt i något på jobbet, ja, då får ju skrivandet faktiskt vänta.
Men nu! Äntligen! kanske är det på grund av julen? All snön? Det har fullkomligt vräkt ner snö de senaste dagarna och jag ÄLSKAR detta väder! jag blir lycklig i hela magen och mitt norrlandshjärta tar ett extra litet skutt. Mina arbetskamrater tror antagligen att jag är en smula galen, vilket förmodligen stämmer. I dag när någon sa att SMHI spår att kylan ska stanna kvar över jul och nyår, då kunde inte jag låta bli att ta ett lutet gädjeskutt!


En VIT jul!

Med snön som ligger vit som ett täcke.
En julpromenad i snölandskap.


Aldrig förr har jag varit så inspirerad till att baka, pyssla och handla julklappar. De formligen sjuder av inspiration i varenda fiber i min kropp!


Snö är ju så vackert. När det får vara några minusgrader- dag efter dag. Det är då vintern blir som vackrast. Nu hoppas jag bara att kylan VERKLIGEN håller i sig. För, en gång sedan vi flyttade till Jönköping har Vättern lagt sig. Det är något magiskt i det. Tjock kristallklar is. När man går på sjön känns det som att gå på tunn is som snart ska spricka. Vattnet är så klart att man kan se bottnen.Magiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar