torsdag 1 december 2016

Styrketräning

Jag har skrivit en del om att jag behöver bli starkare. jag har kört en hel del hemma träning. Men jag börjar på allvar fundera över hur effektivt det egentligen är?Men, för att ta det från början.

Vi har en hälso-utmaning på jobbet. En slags "Hälso-bingo". Alla har fått varsin bricka med saker man ska utföra. När man fått bingo får man ett pris. När man fyllt mer än häften av brickan får man ännu ett pris. Ett lite bättre. Denna period (fram till jul) är temat "avkoppling". Uppdragen vi ska utföra kan tex vara "ta en sovmorgon", "se en trevlig film", "ta en lång promenad i solen". Osv. Jag fyllde ganska snabbt halva min bricka. Jag är tydligen ganska bra på just avkoppling!

Så, priset jag vann var en månads gratis träning på Nordíc Wellness, I går startade jag "min träningsmånad" med att köra ett pass CXWORK (styrketräning med viktplattor och gummiband med fokus på bål). Det var ett mycket jobbigt pass! Övningarna riktade sig precis mot områden som jag redan jobbar med. Men ändå. Det var så fruktansvärt jobbigt! Jag fick förenkla nästan alla övningar och klarade inte alla repititioner! Och här har jag gått och trott att jag blivit lite stark! Not so much, tydligen.

Jag trodde nog att jag skulle plågas av träningsvärk idag. Men nej. Den lyser med sin frånvaro, Tog jag inte i ordentligt?

Men hur som helst. det var roligt och utmanande att köra ett gruppträningspass. Det var jätte längesedan! Och jag träffade några bekanta som jag inte pratat med på länge. trevligt! Så, träningsvärk eller ej, totalupplevelsen var väldigt positiv. Och nu är jag mer taggad än någonsin att bygga upp mig! Jag blev nämligen smärtsamt medveten om på hur klen jag såg ut i speglarna. Hemma, med lite dovare beslysning, ser jag ju riktigt starkt ut. I träningssalen, med strålkastarbeslysning och stora speglar, såg jag blek och klen ut.

Det här måste vi göra något åt!

Så, nu har jag bokat in mig på två pass till. Ett pass sprint (som är ett 30-minuters intervallpass på cykel) och ett pass Bodypump.

Här ska pumpas! Sprinten valde jag mest för att det var ett tidigt morgonpass och för att jag ju får ont i mitt knä av intervaller med löpning. På cykel borde det vara mer skonsamt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar