tisdag 1 september 2015

Veckans plan

Litet blogg uppehåll blev det visst.  Men vad mer kan jag säga än att huvudet har varit tomt på ord?  Eller att när inspirationen till ett inlägg funnits så har tiden inte funnits där.

Nu skriver jag i alla fall. Mycket har hänt på löparfronten. Jag har varit vid kebnekaise och sprungit och vandrat med Tomas, sprungit blodomloppet 10 km och satte pb på milen.  Och nu i helgen sprang jag mitt livs första maraton; 42 km trail I fjällen. Underbart!

Så denna vecka handlar det om att inte gå på för hårt så att kroppen får återhämta sig.  Vilade söndag helt från träning. I måndags blev det 45 min crosstrainer och lite bålstyrka (jag MÅSTE få rutin på det!  Kände att mer magmuskler har varit bra att ha på maran! ). Igår ville jag känna hur benen kändes i löparspåret så vi (jag och maken) tog en lugn tur i klerebo med Frost (vår whippet). Benen kändes pigga men jag fick lite ont i bröstet.  Möjligen lite kraxig i halsen också?  Blev lite orolig att en förkylning var på g så istället för att springa till jobbet idag (som jag först tänkt) tog jag lite sovmorgon och tog det sena tåget till jobbet.  Underbart skönt!  Tror det var precis vad jag behövde! Känner mig mycket piggare idag och inget obehag i halsen. Så,  ikväll blir det en lugn tur i öxnehaga innan tnt, sen tar jag det nog lite lugnt på tnt.  Imorgon däremot är jag sugen på att springa både till och från jobbet.  Vi får se,  men det skulle passa bra då jag ju i så fall redan har kläder på jobbet (byter ju om till löparkläder på jobbet innan tnt) och det ju faktiskt är enda chansen till transportlöpning denna vecka.  Efter det passar det nog bra med vila på fredag och nån lugn tur i helgen.

Well, that's the plan. Vi får se hur det går!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar