lördag 7 september 2013

Bloggen igång igen!

Nej, nu har det varit uppehåll länge nog! Dags att börja blogga igen!!

Våren och sommaren har kommit och gått. Hunnit med att vara utan jobb ett tag, jobbat lite i Norge, jobbat på barnkliniken och nu är jag skolsköterska igen på en friskola. Mycket hinner man med! :-)

Hur som helst. Denna blogg har ju kommit att handla om det som för tillfället ligger mig närmast hjärtat. Och just nu får jag nog säga att det är löpning! Jag har börjat läsa på lite om detta med framfotalöpning, och jag har nu börjat testa det lite. Jag tror att det är ett bra sätt att springa på dels för mina benhinnor, men även för mitt instabila bäcken.

Jag har märkt att när jag springer mer på främre delen av foten och spänner bäckenmuskulaturen och liksom skjuter ifrån med höften, då får jag inte ont i bäckenet och samtidigt blir jag ju tvungen att spänna mage och rygg, vilket ger en bra hållning. Så, ja, jag vågar påstå att jag är lite såld på detta.

Smolket i bägaren är dock att jag får sådan fruktansvärd träningsvärk i vaderna! Ont är bara förnamnet. Men jag antar att jag i vanlig ordning gått ut lite hårt. Första försöket med denna nya typ av löpning sprang jag 4 km i högre tempo än vanligt, av bara farten ska väl tilläggas. Man blev ju inte alls lika trött i kroppen av att springa på det här sättet!

Så, nu ska jag nog ta det lite lugnare. Köpa mig ett par nya joggingskor som är neutrala och inte så dämpade och fokusera mest på att öka mitt antal steg per minut när jag springer. Tänka på hållningen och se vart det bär hän.

Hänger ni med!?

En av anledningarna till att jag tog ett blogguppehåll var ju också att jag inte fattar hur man laddar upp bilder längre. men jag lovar, jag ska försöka att klura ut detta. Jag gillar ju egentligen att blogga!

Kram på er, who ever you are!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar